Φωτοβολταϊκά συστήματα

Βρισκόμαστε στην περίοδο της Ηλιακής Ενέργειας. Η μετατροπή του ηλιακού φωτός σε ηλεκτρικό ρεύμα από φωτοβολταϊκά στοιχεία είναι η ιδανική πηγή “καθαρής” ενέργειας για σπίτια, εργασιακούς χώρους και δημόσιες εγκαταστάσεις. Για να καταλάβουμε το μέγεθος αυτού του τρόπου συγκομιδής ενέργειας σκεφτείτε ότι εάν καλύψουμε το 1% της επιφάνειας της ερήμου Σαχάρα με ένα φωτοβολταϊκό σύστημα, θα μπορούμε να καλύψουμε την κατανάλωση σε ηλεκτρικό ρεύμα όλου του πλανήτη.
Έτσι αποφεύγουμε την χρήση πετρελαίου, αερίου, pellet των οποίων οι τιμές αυξάνονται συνεχώς.

Εφαρμογές

Τα φωτοβολταϊκά στοιχεία μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ηλεκτρισμό. Ονομάζονται συχνά και ηλιακές κυψέλες και είναι ήδη ένα σημαντικό μέρος στη ζωής μας. Τις πιο απλές εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας τις συναντούμε στους υπολογιστές τσέπης και στα ρολόγια χειρός. Πιο σύνθετα συστήματα μας βοηθούν να αντλούμε νερό, να δίνουμε ηλεκτρικό ρεύμα σε απομακρυσμένους επικοινωνιακούς σταθμούς, όπως και να φωτίζουμε το σπίτι μας και να λειτουργούμε τις οικιακές μας συσκευές. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι η πιο οικονομική μορφή ηλεκτρισμού και εξασφαλίζει ενεργειακή αυτάρκεια.

Οι εφαρμογές των φωτοβολταϊκών μπορούν να χωρισθούν στις παρακάτω κατηγορίες:

 • Απλό ή ανεξάρτητο φωτοβολταϊκό σύστημα
 • Φωτοβολταϊκό σύστημα με αποθήκευση σε μπαταρίες
 • Φωτοβολταϊκό σύστημα συνδεδεμένο στη ΔΕΗ.

Απόσβεση

Ειδικά στην χώρα μας που αποτελεί μία από τις πιο προικισμένες περιοχές τόσο σε ηλιακή ενέργεια όσο και σε αιολική, εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας επιδοτούνται από το κράτος. Εξασφαλίζουν αφορολόγητο εισόδημα (στις εγκαταστάσεις έως 10kw, μεσω του λογαριασμού της ΔΕΗ) και επιπλέον αποσβένουν την αξία της επένδυσης σε 7 περίπου χρόνια. Η τράπεζα χρηματοδοτεί το 100% του έργου. Η σύμβαση με τη ΔΕΗ είναι 25 χρόνια εγγυημένης τιμής αυξανόμενης αναλόγως του τιμάριθμου.
Το σύστημα των φωτοβολταϊικών παράγει ενέργεια την οποία εμπορεύεται η Δ.Ε.Η. καταβάλλοντας στον ιδιοκτήτη το κόστος της κιλοβατώρας.
Όλα τα παραπάνω μέτρα έχουν ληφθεί προκειμένου να στραφούμε προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που είναι ανεξάντλητες, φιλικές με το περιβάλλον και παράλληλα δεν υστερούν σε τίποτα από τις μη ανανεώσιμες πηγές (πετρέλαιο, λιγνίτης, κλπ.) ως προς το ενεργειακό αποτέλεσμα. Αυτή η χρονική περίοδος ευνοεί την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων γιατί η ισχύουσα νομοθεσία μας παροτρύνει μειώνοντας το κόστος της εγκατάστασης κατά πολύ.
Στoυς χώρους που θα εγκατασταθεί θέρμανση δαπέδου τοποθετούνται μονωτική ταινία τοίχου και μορφόπλακα.
Τοποθετούνται οι συλλέκτες (διανομείς), διαστρώνεται (πλέκεται) ο σωλήνας εν ψυχρώ, χωρίς ενώσεις, με ορισμένη πυκνότητα, σύμφωνα με τη μελέτη ώστε κατά τη θέρμανση να καλύπτονται οι θερμικές απώλειες του κάθε χώρου. Αμέσως μετά την τοποθέτηση των σωλήνων γίνεται έλεγχός τους υπό πίεση 6 bar για 24 ώρες. Τέλος, οι σωλήνες καλύπτονται με τσιμεντοκονίαμα (θερμομπετόν) πάχους 5 cm και το δάπεδο είναι έτοιμο να δεχθεί την τελική επικάλυψη (μάρμαρα, πλακάκια, ξύλα κλπ.)

Net Metering

Με την αυτοπαραγωγή μέσω ενεργειακού συμψηφισμού Net Metering, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, συμψηφίζοντας την ενέργεια που καταναλώνετε με την ενέργεια που παράγετε μέσω του φωτοβολταϊκού σας συστήματος.

Με σύμμαχο την καινοτομία και με γνώμονα τις εξειδικευμένες ανάγκες των πελατών μας, στη BeazoglouEnergy  παρέχουμε ολοκληρωμένες ενεργειακές λύσεις και υπηρεσίες για το σπίτι ή την επιχείρησή σας. Με το Net Metering προωθούμε την αυτοπαραγωγή ενέργειας, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στηρίζοντας τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Αναλαμβάνουμε το σύνολο του έργου Net Metering, παρέχοντάς σας συνεχή βοήθεια και υποστήριξη. Στόχος μας είναι η κατανόηση κάθε διαφορετικής ανάγκης και η εύρεση της κατάλληλης λύσης προς όφελος των πελατών μας.

Πως λειτουργεί το Net Metering;

Το Net Metering εφαρμόζεται σε οικιακούς αλλά και σε επαγγελματικούς χώρους. Αποτελεί μία συμφέρουσα επένδυση, καθώς επιτυγχάνεται ο συμψηφισμός της ενέργειας που έχει παραχθεί από τα φωτοβολταϊκά πάνελ με την ενέργεια που καταναλώνετε. Με αυτό τον τρόπο, καλύπτονται οι καταναλώσεις και μηδενίζονται οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η παραγωγή συμψηφίζεται με την κατανάλωση κατά τη διάρκεια του έτους. Αν η παραγωγή είναι μεγαλύτερη από την κατανάλωση, η περίσσεια ενέργεια παρέχεται δωρεάν στο ηλεκτρικό δίκτυο. Αν η παραγωγή είναι μικρότερη από την κατανάλωση, ο καταναλωτής πληρώνει μόνο τη διαφορά.

Γιατί να επιλέξω τη BeazoglouEnergy?

 • Αναλαμβάνουμε όλο το έργο, από την έναρξη μέχρι την ολοκλήρωσή του, παρέχοντάς σας συνεχή βοήθεια και υποστήριξη
 • Πλήρης ενεργειακή ανάλυση, μελέτη του κτιρίου και εξαγωγή του ενεργειακού προφίλ του πελάτη
 • Σχεδιασμός, μελέτη και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ σε στέγη ή επί εδάφους με νέες πρωτοποριακές Βάσεις  πολυπροπυλενίου 
 • Διάθεση πλήρους γκάμας αξιόπιστου Ευρωπαικού φωτοβολταϊκού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας στις καλύτερες τιμές της αγοράς
 • Παροχή τεχνικής υποστήριξης
 • Συμβόλαιο συντήρησης και εγγύησης ποιότητας έως και 30 έτη
 • Δυνατότητα αξιοποίησης των προγραμμάτων επιδότησης ΕΣΠΑ για επιχειρήσεις
 • Πανελλαδική κάλυψη