Ηλιακή κατοικία B&T

ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ARISTON

Η Beazoglou Energy με σεβασμό στο περιβάλλον και στους πελάτες της εντάσσει την ηλιακή ενέργεια στην θέρμανση, στην παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Έτσι η ηλιακή κατοικία κάνει χρήση συλλεκτών εκμεταλλευόμενη την ενέργεια που προσφέρει ο ήλιος τόσο με ηλιακούς θερμοσίφωνες όσο και με φωτοβολταϊκά.
Η πρόταση της Beazoglou Energy στην χρήση της ηλιακής ενέργειας δίνει έμφαση όχι μόνο στην καλή απόδοση και στα τεχνικά χαρακτηριστικά της εγκατάστασης αλλά και στην παραγωγή υγιεινού, ζεστού νερού οικιακής χρήσης με απολυτο σεβασμό στους πελάτες της εταιρίας.
Τόσο το boiler όσο και οι συλλέκτες της εγκατάστασης κατασκευάζονται βάσει των ακόλουθων χαρακτηριστικών που εξυπηρετούν τις υψηλές απαιτήσεις της εταιρίας:
Ηλιακός θερμοσίφωνας boiler ηλιακού
Εξωτερική επένδυση από ανοξείδωτο ατσάλι για απεριόριστη αντοχή σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Ισχυρή μόνωση από πολυουρεθάνη (οικολογική) πάχους έως 60mm και πυκνότητας 40,5 kg/m3 για πλήρη θερμομόνωση.
Δοχείο νερού (boiler) από ειδικό χάλυβα 1204 V. E. πάχους 3mm ειδικό για υάλωση.
Έλεγχος στεγανότητας σε πίεση δοκιμής έως 15 ATM.
Το boiler προστατεύεται εσωτερικά από διπλές διαδοχικές στρώσεις σκληρού γυαλιού (DURO- GLASS) της BAYERN και FERRO κατά DIN4753/3-5-8 ψημένο σε 830°C.
Οριζόντια συγκόλληση του δοχείου εσωτερικά και εξωτερικά (μία από τις μοναδικές καινοτομίες).

ΗΛΙΑΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Το δοχείο ηλιακής θέρμανσης τοποθετείται ανάμεσα στον λέβητα και στο σύστημα θέρμανσης δαπέδου όπου στο εσωτερικό του υπάρχει εναλλάκτης θερμότητας συνδεδεμένος με τους ηλιακούς συλλέκτες επιτυγχάνοντας την θέρμανση του νερού της ενδοδαπέδιας κατά τις ημέρες του χειμώνα που επικρατεί ηλιοφάνεια. Μόλις φτάσει το νερό στην επιθυμητή θερμοκρασία διοχετεύεται αυτόματα στην θέρμανση δαπέδου με εντολή που λαμβάνει από τον ηλεκτρονικό διαφορικό θερμοστάτη.
Με το σύστημα αυτό εξοικονομούμε ενέργεια από συμβατικά καύσιμα όπως το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο που μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλά ποσοστά.

ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΗΛΙΑΚΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Οι συλλέκτες της ARISTON έχουν ανώτερα επίπεδα ενεργειακής απόδοσης και ανταποκρίνονται στο πρότυπο EN 12975. Όλα αυτά έχουν ελεγχθεί αυστηρά σε πιστοποιημένα κέντρα έρευνας. Τα νέα προϊόντα έχουν επιβραβευθεί με το Solar Key Mark και το πιστοποιητικό ποιότητας P-ICIM.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Το γυαλί του συλλέκτη της ARISTON, πάχους 4mm, με ειδική ενίσχυση, υψηλή διαφάνεια και αντοχή σε απότομες αλλαγές θερμοκρασίας, αντανακλά ελάχιστα τις προσπίπτουσες ηλιακές ακτίνες, χάνοντας έτσι ελάχιστη ενέργεια. Η ηλιακή ενέργεια που συλλαμβάνεται, συγκρατείται χάρη στην πρισματική επιφάνεια και έτσι δημιουργείται ένα «φαινόμενο του θερμοκηπίου» στο εσωτερικό του συλλέκτη.

Επιπλέον, ο συλλέκτης της ARISTON, για πλήρη απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας, έχει θερμοαποδοτική επιφάνεια από ειδικά διαμορφωμένα πτερύγια αλουμινίου με ημιεπιλεκτική χρωματική επεξεργασία και για πλήρη στεγανοποίηση και στιβαρότητα ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο από προφίλ αλουμινίου και πρόσθετο ειδικό προφίλ ελαστικού πάνω από το κρύσταλλο. Επίσης, έχει μόνωση από πεπιεσμένο σκληρό υαλοβάμβακα προβαμμένο πάχους έως και 45mm.

Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Όπως στα συστήματα θέρμανσης, η θερμότητα μεταφέρεται μέσω ενός υγρού μεταφοράς θερμότητας το οποίο τρέχει ανάμεσα στον ηλιακό συλλέκτη και τον κύλινδρο. Το υγρό (ένα μείγμα νερού και γλυκόλης) μπορεί να ρέει αυτενεργώς ή να κινείται από ένα κυκλοφορητή. Με βάση αυτό μπορούμε να διακρίνουμε δύο τύπους ηλιακών συστημάτων: συστήματα φυσικής και εξαναγκασμένης κυκλοφορίας.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ:

  • Απλή
  • Αξιόπιστη
  • Οικονομική
  • Μειωμένη συντήρηση

ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ:

  • Αποδοτική
  • Ευέλικτη
  • Αρχιτεκτονική ενσωμάτωση σε συνδυασμό με τον λέβητα

Η ARISTON διακρίνεται για την προσοχή που δίνει στους πελάτες κατά την περίοδο μετά την πώληση. Η εγγύηση των πέντε ετών αφορά τον συλλέκτη και τον κύλινδρο, ενώ για την μονάδα ηλεκτρονικού ελέγχου, τη διάταξη της αντλίας και τα σετ των αξεσουάρ η εγγύηση είναι για δύο χρόνια.

ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Τα εύχρηστα αυτά συστήματα κατασκευάζονται συνδυάζοντας την οικονομικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία ενός ηλιακού συστήματος με την αισθητική. Έτσι, υπάρχει η δυνατότητα οι συλλέκτες να τοποθετηθούν στην σκεπή του σπιτιού σας και το boiler στο λεβητοστάσιο. Πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα, ο θερμοσίφωνας μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και όταν δεν υπάρχει ήλιος, ζεσταίνοντας το νερό χρήσης μέσω του λέβητα και εξοικονομώντας ενέργεια. Η λειτουργία αυτή ελέγχεται από έναν διαφορικό θερμοστάτη.

Λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματολογικές ιδιαιτερότητες κάθε τόπου οι διαφορικοί θερμοστάτες ηλιακών αποτελούν ιδανική λύση για μέγιστη απόδοση και οικονομία καυσίμων. Είναι διπλά προστατευμένοι έναντι των κεραυνών και των ηλεκτροστατικών εκφορτίσεων. Μπορούν να εκτελέσουν αντιπαγωτικό πρόγραμμα για την προστασία των συλλεκτών. Eίναι πλήρως ψηφιακοί και παραμετροποιήσιμοι με ενσωματωμένο μηχανισμό διάγνωσης βλαβών. Εφοδιασμένοι με οθόνη φωτεινών ενδείξεων απεικονίζουν τις τρέχουσες θερμοκρασίες των αισθητήρων και κάθε είδους προειδοποιητικά μηνύματα. Εγκαθίστανται και ρυθμίζονται απλά ώστε να ελέγχουν τον κυκλοφορητή των συλλεκτών ή τον καυστήρα του λέβητα.